Produktnyheter, kundcase och tips från oss bakom Timekeeper


Sedan 2017 är Timekeeper det ledande verktyget för enkel tidrapportering.
Med de funktioner som släpps idag tar vi ytterligare ett steg för att underlätta och förbättra tidrapporteringen för dig och dina kollegor.

Lönedata rakt in i BL Lön

Med vår nya löneintegration kan du enkelt föra över löneunderlag direkt från Timekeeper till ditt BL Lön Plus.
Allt om löneintegrationen hittar du på följande hjälpsidor:

Lön »
Integration BL Lön Plus »Lär dig mer om Timekeeper

Vi har precis lanserat nya manualfilmer där du steg för steg får lära dig det mest grundläggande om bland annat integrationer, uppsättning, tidrapportering, fakturering, lön och hur du aktiverar ditt konto.

Se filmerna som en resurs du kan plocka fram när du behöver veta mer om någon funktionalitet i Timekeeper, oavsett vilka kunskaper du har i systemet sedan tidigare.

Filmerna fungerar utmärkt även för dig som inte jobbar i Björn Lundéns program. Men tänk på att det kan förekomma vissa avvikelser beroende på vilket ekonomi- eller lönesystem du använder.   

Timekeeper filmer »Nyheter i appen

Förbättrad veckoplanering

Precis som tidigare kan du som administratör pendla mellan era olika användare i planeringen. Nytt i appen är att du nu kan se samtliga användares veckoplanering i en och samma översikt. 

Flexsaldo

Nu behöver du inte längre logga in på webben för att få koll på ditt flexsaldo. I vyn ”Hem” i appen får du snabbt koll på ditt saldo genom att klicka in på din profil uppe till höger.  

Ny filtrering under material

Artiklar som registreras på uppgifter syns nu under rubriken Material på varje projekt. Dessutom finns nu olika filterlägen i denna vy där du kan välja mellan att se alla artiklar, endast EDI-artiklar eller bara uppgifts-artiklar. Publicerad 19 dec 2023

God jul och gott nytt år

Vi på Timekeeper vill tacka för det gångna året och önska dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!
Nu på fredag, 22 december, är supportväxeln stängd men du är välkommen att mejla till oss på support@timekeeper.se. Vi har öppet som vanligt i mellandagarna.

Med vänliga hälsningar från dina vänner på Timekeeper.Information till dig som är kund till Timekeeper

Timekeeper Sweden AB går samman med Björn Lundén AB

Sedan 2022 har vi varit en del av Björn Lundén-gruppen, och nu tar vi ett stort steg framåt genom att slå samman Timekeeper Sweden AB med Björn Lundén AB. Genom att förena våra resurser skapar vi ännu bättre förutsättningar för tillväxt och innovation i våra bolag.

Hur påverkar detta dig som kund?

Inte mycket alls. Timekeeper kommer att fortsätta att fungera som vanligt. Rent juridiskt kommer Timekeeper Sweden AB att integreras i Björn Lundén AB, org nr 556293–9982. Vi räknar med att processen kommer att vara klar inom de närmsta fyra månaderna. I samband med sammanslagningen kommer också Timekeepers integritetspolicy och allmänna villkor att publiceras på vår hemsida.

Varför slår vi samman bolagen?

Vi är övertygade om att vi är starkare tillsammans. Målet med denna sammanslagning är att stärka vårt varumärke och skapa ännu bättre programvaror som gör vardagen lite enklare för våra kunder.

Har du frågor och funderingar? Hör av dig på support@timekeeper.se eller slå oss en signal på 0650–12211Sedan 2017 är Timekeeper det ledande verktyget för enkel tidrapportering.
Med de funktioner som släpps idag tar vi ytterligare ett steg för att underlätta och förbättra tidrapporteringen för dig och dina kollegor.

Timekeeper

Multipel statusändring

Genom att bocka för flera projekt i listan kan du nu ändra status på flera projekt samtidigt. Detta kommer uppskattas av dig som har flera projekt i listan som ska faktureras eller avslutas.

Lönsamhet på projektnivå

För dig som någon gång velat se direkt i Timekeeper hur lönsamma dina projekt är, har vi glädjande nyheter. Vi har nu tagit första steget av flera för att du på sikt ska kunna få en helhetsbild över vilka projekt som går bättre respektive sämre. Nedan listar vi några nyheter:

- Lägga in budgeterade och förväntade intäkter/kostnader per projekt

- Följa täckningsbidrag (TB) och täckningsgrad (TG) per projekt

- Grafer på projekt som ger dig överblick över nämnda punkter ovan. Du ser också hur stor andel av era registrerade artiklar (inkl. EDI-material) som är fakturerad och inte.

Ny projektöversikt

Projektlistan, som finns i Timekeeper sedan tidigare, har nu kompletterats med en annan vy där dina uppdrag i stället sammanställs i form av projektkort. Denna vy passar bättre för dig som lägger mindre vikt vid att följa projektets lönsamhet men behöver bättre koll på vilka medlemmar som ingår i varje projekt.  

Artikelregistrering på uppgifter (att göra)

I Timekeeper har du alltid kunnat registrera artiklar och material men nytt är att du också kan skapa upp artiklar på era uppgifter i projektet för vidarefakturering. Detta underlättar för dig som arbetar aktivt med uppgifter idag eller som vill komma i gång med det.

Smidigare hantering av fakturaunderlag

Nu kan du enkelt radera en rad i fakturaunderlaget och lägga till en artikel/rad genom att söka dig fram till rätt artikel i en rullista. Detta är perfekt för dig som brukar göra justeringar i fakturaunderlaget innan du för över till ditt ekonomisystem.

Artikelöversikt i rapportvyn

I din detaljerade rapport framkommer det nu tydligt vilka artiklar som är registrerade som vanligt i tidrapportvyn, vilka som tillhör uppgifter och vilka som är EDI-artiklar. 

För dig med EDI | Söka på ordernummer

För att hitta till rätt order kan du nu söka på leverantörens ordernr i vyn orderbekräftelser.

För dig med Fortnox | Förhandsgranskning av faktura

Vid överföring av fakturaunderlag till Fortnox får du nu upp en förhandsgranskning på hur den riktiga fakturan ser ut i ditt ekonomisystem.

För dig med Visma eEkonomi | Skapa kund 

Det har länge varit möjligt att skapa kunder från Timekeeper till olika ekonomisystem. Nu är det möjligt också för dig som jobbar i Visma eEkonomi. När du skapat en ny kund på webben i Timekeeper landar den nu per automatik i ditt kundregister i Visma eEkonomi. För att detta ska fungera krävs att du har en aktiv koppling mellan Timekeeper och ditt Visma eEkonomi. 

Kundtyp

Nu kan du se och bestämma vilka kunder som är privatkunder respektive företagskunder.Skinnarängskvarn & Kraft AB är ett konsultföretag baserat i Spånga, som verkar inom olika former av projektledning. Man har både fastpris-uppdrag och uppdrag på löpande räkning. I vissa projekt är man funktionsansvarig med olika team och i andra säljer man sina tjänster per timme.

Vilka utmaningar hade ni innan ni började med Timekeeper?

– Den största utmaningen var att få en tydlighet kring ekonomi inom uppdragen och mellan uppdragen inklusive styrningen från företagsledningen. Uppdragsstyrning och uppföljning är den främsta anledningen till att vi använder Timekeeper i vårt dagliga arbete.

Varför valde ni Timekeeper?

– Vi tyckte att appen och servicen samt säljsupporten var det bästa alternativet. Sökte aktivt efter andra produkter men föll för enkelheten.

Hur jobbar ni konkret i Timekeeper?

– Vi sätter upp projekt, kunder och artiklar så det stämmer och lirar med ekonomisystemet. Så vi går från ax till limpa och tillbaka igen, så att säga. Vår offert med tydliga leverabler och erbjudande skapas och följs upp i Timekeeper – resurshantering, löner mm kopplas tydligt till uppdragen och all utgiftshantering sköter vi via Timekeeper. Integrationen mellan Timekeeper och vårt ekonomisystem gör att vi kan enkelt följa och få alla kostnader samt utfall på plats.

Hur har verksamheten förbättrats med Timekeeper?

– Timekeeper utgör grunden i vår tidredovisning och är basen för vår kundfakturering. Vi är ett växande företag och alla anställda/underleverantörer introduceras i att tidredovisa med hjälp av Timekeeper app/web. Vi gillar att Timekeeper kan ge oss lite olika uppsättning i olika projekt – ibland är det väldigt detaljerat med leveranspunkter och milstolpar och i andra, mindre projekt mäter och fakturerar vi bara tid mot total tid tilldelad för att slutföra leveransen.

Lönefunktionen använder vi främst för avvikelser mot lön för anställda, som vi exporterar till ekonomisystemet.

Är det någon speciell funktion i Timekeeper som ni vill lyfta lite extra?

– Enkelheten, servicen från supporten och lyhördheten i verksamhetsutvecklingen. Vi är väldigt nöjda med hur vi har fått hjälp och stöd i vårt arbete.Sedan 2017 är Timekeeper det ledande verktyget för enkel tidrapportering.
Med de funktioner som släpps idag tar vi ytterligare ett steg för att underlätta och förbättra tidrapporteringen för dig och dina kollegor.


Nyheter i appen

Sortering på aktiviteter vid tidrapportering i app
För att underlätta tidrapporteringen för din personal kan du välja vilka aktiviteter de ska kunna redovisa sin tid mot på varje projekt. I tillägg kan du bestämma i vilken ordning aktiviteterna ska finnas tillgängliga. Att kunna sortera på detta sätt kan vara extra värdefullt för er som har en eller flera huvudaktiviteter som ni vill ha längst upp i listan. Nyhet i december är att denna sortering också överförs till appen.

Större mängd uppgifter hämtas upp i appen
När du har mer än 50 uppgifter upplagda i en och samma checklista på ett projekt läses samtliga uppgifter nu in i appen på samma sätt som på webben.

Nyheter på webben

PDF vid kvitto
I Timekeeper finns hantering av kvitton och utlägg med automatisk bokföring, utbetalning och vidarefakturering. Nyhet är att du nu kan bifoga kvitton i PDF-format.


Sedan 2017 är Timekeeper det ledande verktyget för enkel tidrapportering.
Med de funktioner som släpps idag tar vi ytterligare ett steg för att underlätta och förbättra tidrapporteringen för dig och dina kollegor.

Timekeeper

Använd ditt vanliga kort, swisha eller betala kontant – Timekeepers helt nya kvittofunktion hanterar alla betalningssätt.

Kvittofunktionen kostar inget extra utan ingår i det paket du redan betalar för.

Här får du hjälp att komma igång med din kvittoregistrering »

Ekonomi & Företag på Kistamässan

Tack för alla trevliga besök!
Många nya kunder besökte oss men vi vill rikta ett särskilt tack till er befintliga kunder som tog er tid att besöka vår monter. Vi fick med oss riktigt bra feedback och förslag på kompletterande funktioner för att kunna fortsätta vara ett ledande tidrapporterings­system.

Nya funktioner och uppdateringar

Inom kort kommer en uppdatering av appen ut i appbutikerna. Den här gången är det mindre saker som åtgärdats, bland annat har vi förbättrat hur händelser och arbetspass ser ut i appens kalender. Vi har också förbättrat prestandan i projektvyn på webben. 

 

Årliga kundundersökningen ger oss konstruktiva förbättringsförslag

Vi gjorde nyligen en kundundersökning som bland annat visar att de flesta av Timekeepers kunder gärna rekommenderar oss till en kollega. Det gläder oss naturligtvis.

En fråga i undersökningen gällde förbättringsförslag. Av svaren framgår att många användare efterfrågar möjligheten att kunna lägga till kvitto i systemet och därför är det extra roligt att vi nu lanserat kvitto-funktionen.

Kundundersökningen genomförs årligen och syftar till att ta reda på hur ni som kunder upplever vårt system. Utifrån de önskemål som framgår i undersökningen och i andra kontakter med dig som användare försöker vi ständigt utveckla Timekeeper. Tack till alla er som fyllde i enkäten!Publicerad 23 sep 2022

Ny kvittomodul

Sedan 2017 är Timekeeper det ledande verktyget för enkel tidrapportering.
Med de funktioner som släpps idag tar vi ytterligare ett steg för att underlätta och förbättra tidrapporteringen för dig och dina kollegor.

Timekeeper

I Timekeeper har du alltid kunnat registrera dina utlägg för att få med dessa i lönekörningen och få tillbaka pengarna på lönen, men kvittot har fortfarande krävt administration och manuell hantering. Med Timekeepers kvittomodul kan du bland annat:

 • Ta foto på kvitto
 • Hantera både privata och företagets utlägg
 • Få automatisk momsuträkning på utläggen/köpen
 • Få utläggen/köpen automatisk bokförda i ditt ekonomisystem Fortnox, Björn Lundén, Visma
 • Vidarefakturera utlägget
 • Betala ut ersättning på lön eller separat utbetalning

Ni behåller de betalkort som företaget redan har, ingen koppling ska göras eller behövs mot dessa. Det innebär att alla utlägg betalas på samma sätt som tidigare – med kontanter, Swish eller kort, som ett eget utlägg eller med företagets kort.


Timekeeper skickar kvitton rätt in i bokföringen, lön och fakturaunderlag.

Kvittomodellen kostar ingenting extra i Timekeeper, utan ingår i det licenspris du redan betalar!

För att aktivera kvittomodulen går du in under inställningar i Timekeeper och väljer ”Vill kunna registrera kvitton”. Du hittar mer information på våra hjälpsidor » .

Nyheter på Webben

Som administratör får du via webben full kontroll på alla registrerade kvitton. Du lägger själv upp de kategorier som ska finnas tillgängliga samt sätter regler för om deltagare krävs (vid t ex representation) eller om kvitton i en viss kategori alltid ska vidarefaktureras till slutkund, vilket är smidigt när t ex konsulter som bor på hotell och liknande gör utlägg. Självklart kan du välja att vidarefakturera mot exakt kvittobelopp, med påslag i procent eller med ett fast belopp. I Kvittorapporten får du en tydlig översikt och kan både filtrera, söka och sortera efter ditt behov. Givetvis kan användare som registrerar sin tid via webben också lägga till sina kvitton.

Nyheter i appen

Här laddar användaren enkelt upp kvitton eller tar kort på kvittot, väljer kategori samt projekt och registrerar utlägget.


Betala som du brukar, med kontanter eller ditt vanliga kort. Registrera i Timekeeper, få exakt översikt och kontroll.

Här får du hjälp att komma igång med din kvittoregistrering »

 

 Nyheter för dig
inom VVS-branschen

Vi på Timekeeper fortsätter att lägga till grossister för EDI i systemet. Senaste tillskottet är Lundagrossisten som du nu kan få aktiverat på ditt konto.Sedan tidigare har vi även koppling mot följande grossister:På det som visar sig bli årets första riktiga sommardag har vi stämt träff med Emil Bryngelsson som driver Hamreängets Bygg & Snickeri. Dagens uppdrag är att bygga en ny port till ett äldre pittoreskt trähus i den gamla och genuina stadsdelen Fiskarstan i Hudiksvall. Och här bland kullerstenar och snickarglädje är Emil och kollegan Erik i sitt rätta element, då ledorden för Emil är hantverk, kvalitet och hållbarhet.

– Jag ser oss i första hand som hantverkare och snickare, snarare än byggare. Det är det vi vill jobba med och som gör att kunderna rekommenderar oss till nya kunder med liknande utmaningar, förklarar Emil.

Trivdes med Timekeeper redan som anställd

Emil startade företaget 2018 och skötte i början det mesta med papper och penna, även tidrapporteringen. I det medelstora byggföretag han jobbade för innan han startade eget använde man Timekeeper och för Emil, som gillade systemets enkelhet, var det naturligt att välja Timekeeper även för den egna verksamheten när han insåg att den manuella hanteringen var rätt tidskrävande.

– För mig är den viktigaste funktionen i ett tidrapporteringssystem att tidrapporteringen är snabb och enkel, och det är den i Timekeeper. Sedan skadar det ju inte att Timekeeper dessutom är billigt, säger Emil.

Snabb fakturering och smidig artikelhantering

Emil sköter all fakturering och viss bokföring själv men har även hjälp av en redovisningsbyrå. Löneunderlagen skapas i Timekeeper och exporteras till redovisningskonsulten som sköter bokföring och utbetalning. Emil försöker automatisera så många moment som möjligt för att minimera det administrativa arbetet och upplever att Timekeeper bidrar till ett effektivt flöde.

– För oss är byggbussen en rullande verkstad och lager. Med Timekeeper är det otroligt smidigt att på plats lägga till produkter vi tar ur lagret, eller bussen, till ett projekt så det kommer med på fakturan till kunden. Och när det gäller faktureringen är det helt upp till mig att fakturera snabbt, tidigare fick jag vänta in underlag innan jag kunde skicka fakturan till kunden, konstaterar Emil.

Vill växa för att slippa tacka nej till intressanta jobb

Som det är nu tvingas Emil tacka nej till många intressanta jobb. Hans framtidsplaner handlar därför bland annat om att företaget ska växa, men inte mer än att han kan fortsätta snickra. Någon företagsledare vill inte Emil bli, utan målet är att få in, som han uttrycker det, ”duktiga kollegor” så att Hamreängets Bygg & Snickeri ska kunna ta på sig fler jobb.
Säkerställ att rätt tid rapporteras in

Sedan 2017 är Timekeeper det ledande verktyget för enkel tidrapportering.
Med de funktioner som släpps idag tar vi ytterligare ett steg för att underlätta och förbättra tidrapporteringen för dig och dina kollegor.

Nyheter på Webben

Flexibel kundimport

Sedan länge har du kunnat importera kunder från ditt ekonomisystem till Timekeeper. Men ibland har du kanske bara behov av att överföra någon eller några av kunderna? I och med den uppdatering som släpps idag kan du själv bocka i och välja vilka kunder som ska importeras.

Flera projektledare

Att välja projektledare på varje projekt är en grundfunktion i Timekeeper. I samband med sjukdom eller i större projekt finns oftast behovet av att kunna ha mer än en projektledare. Vi lanserar nu möjligheten att ha upp till tre projektledare samtidigt per projekt.

Påminn ansvariga för attestering

Företag med många arbetsledare och personalansvariga har ofta saknat en enkel och snabb översikt samt påminnelsefunktion för tider som är inskickade men ej attesterade. En nyhet i Timekeeper nu är påminn-funktionen där du bland annat kan se hur många rapporter som finns kvar att hantera per attesteringsansvarig och möjligheten att skicka ut påminnelse till dessa.

Nyheter i appen

Förhandsgranska foton och filer (projekt och uppgifter)

Arbetar man mycket med foton och dokument i uppgifter på projekt i appen så krävs det en del lagringsutrymme i mobilen för att kunna hämta ner dessa. I och med den senaste uppdateringen av Timekeeper-appen kan du öppna och förhandsgranska dina bilder utan att behöva ladda ned dem. 

Smidig support-funktion

Dyker det upp några funderingar vid användning av mobilappen kan du nu enkelt lufta dina frågor med oss på supporten. Genom att klicka på ”min profil” (högst upp till höger i appen) och därefter välja ”Support” så skapas ett mail i din mobil där du kan skriva in ditt ärende och skicka till oss på supporten. Hantverkare eller verksam inom fastighet och bygg?

Kom och besök oss på NORDBYGG 2022, 26-29 april.
Vi visar hur du förenklar företagets tidrapportering och fakturering med smarta kopplingar direkt till Fortnox, Björn Lunden och Visma och dina grossister.
Du hittar oss i C-hallen, monter C01:20.

Här kan du hämta din fribiljett till Nordbygg! »


Här nedan bjuder vi på ett tips i appen, vidareförmedla gärna till era anställda:

Säkerställ att rätt tid rapporteras in

Sedan 2017 är Timekeeper det ledande verktyget för enkel tidrapportering.
Med de funktioner som släpps idag tar vi ett stort steg framåt för att underlätta och förbättra tidrapporteringen för dig och dina kollegor.

Nyheter på Webb & i App


Ny sida för integrationer

Vi på Timekeeper strävar ständigt efter att förbättra kopplingen mot ditt ekonomisystem. Kopplingen är bland annat viktig för en smidigare faktureringsprocess och därför har just Integrationer fått en egen sida som du hittar under kugghjulet.   Ny sida för integrationer

Förenklat utseende i alla registervyer

Vi har förenklat utseendet i alla registervyer som nu har en ”lägg till”-knapp där man antingen väljer att importera eller lägga till.Förenklat utseende i registervy

Denna knapp finns precis som tidigare också i tidrapport-vyn och där kan du välja mellan att lägga till tid, artiklar eller övrigt (t ex utlägg). Vill man bara redovisa tid kan man slå av funktionerna att lägga till artikel och övrigt under företagsinställningarna.

Länkar och förbättrad layout i projektbeskrivning

Vid längre projektbeskrivningar (max 500 tecken) hanteras nu radbrytningar för bättre layout.
I tillägg kan man i projektbeskrivningen lägga till klickbara hyperlänkar vilket gör det möjligt för användarna att ta sig till externa sidor genom att klicka på projektbeskrivningens länk.

Justera påslag för samtliga rader vid fakturering EDI

När du skapar ett fakturaunderlag som innehåller inköpt material (EDI) kan du nu smidigt välja vilket påslag som ska gälla för samtliga rader.

Skapa fakturaunderlag


Kostnadsställe kan nu hämtas direkt från Björn Lundén till Timekeeper
Kostnadsställe hämtas direkt från Björn Lundén

Prefix till automatiskt projektnummer

För den som arbetar med automatisk projektnumrering och samtidigt har behov av att projektnumret ska starta med ett antal återkommande bokstäver, kan man nu lägga in ett prefix i företagsinställningarna under automatisk projektnumrering. Ett Prefix kan exempelvis vara ABC och själva numret 1. Det första projektet som skapas får nu projektnr ABC1, nästa projekt får ABC2 osv.

Prefix till automatiskt projektnummer

Nyheter/förbättringar för dig som jobbar i Björn Lundén

Projekt kan nu enkelt importeras och skapas upp mellan Björn Lundén och Timekeeper.
Import av projekt från Björn Lundén
Import av projekt


Skapa projekt manuellt mot både Timekeeper och Björn Lundén

Skapa projektFå med bifogad detaljerad rapport med fakturaunderlag

När du skapar ett fakturaunderlag från Timekeeper till Björn Lundén kan du nu välja att skicka med en bifogad PDF (detaljerad rapport) tillsammans med underlaget.

Skapa faktura

Leverantörsfakturor från Björn Lundén till Timekeeper

Dina leverantörsfakturor i Björn Lundén kan du nu se på respektive projekt i Timekeeper. Klicka dig in på ett projekt i Timekeeper som du vet innehåller leverantörsfakturor och klicka därefter på rubriken ”Leverantörsfakturor”. Klicka dig in på bild-symbolen längst till höger på leverantörsfakturans rad (se film nedan) för att kunna se och skriva ut fakturan.

För att detta ska fungera krävs det att:
- Du bokför leverantörsfakturan mot projektet i BL.
- Strömbrytaren ”Skapa upp artiklar från fakturaunderlaget till BL” är påslagen under fliken integrationer
- Att projektnummer på projektet i Timekeeper är identiskt med numret i Björn Lundén
Säkerställ att rätt tid rapporteras in

Sedan 2017 är Timekeeper det ledande verktyget för enkel tidrapportering.
Med de funktioner som släpps idag tar vi ett stort steg framåt för att underlätta och förbättra tidrapporteringen för dig och dina kollegor.

Nyheter på Webb & i App


Mall för kommentar

Upplever du att kommentarer på utfört arbete skrivs på olika sätt beroende på vem som rapporterar tiden?

Nu kan du föreslå en mall för din personal som ni utgår ifrån. Malltexten ni lägger in på aktiviteten finns då med i kommentarfältet när tid ska registreras.

Vid tidrapportering är texten fri att kompletteras eller kan helt skrivas över av den som registrerar tiden.


Förvald tid

Har ni aktiviteter som regelbundet ska registreras med en fast tid, eller upplever du att ex. semester bara anges med 1 timme, istället för 8?
Kanske registrerar ni enbart närvaro och vill att det som standard ska vara 8 timmar som föreslagen tid utan att behöva ändra tiden varje gång man redovisar?
Om så är fallet kommer den nya funktionen Förvald tid att underlätta för er.


Låst förval
Slå på funktionen Förvald tid och du kan nu välja att aktivera Låst förval.

 • innebär att tiden du förvalt inte kan justeras av den som registrerar sin tid.
 • Av innebär att tiden du förvalt kommer upp som ett förslag, men kan justeras av den som registrerar sin tid​. 

Följ schema
Man kan även slå på strömbrytaren Följ schema vilket innebär att tiden då hämtas från schemat om ett sådant är inlagt på användarkortet.

Tid
Ange den förvalda tiden.
 Användarexempel, registrering av Sjukfrånvaro
När man är sjuk är det vanligt att man är borta hela dagar från arbetet, då ställer vi in aktiviteten sjuk på följande sätt:

1. Namnge aktiviteten​.
2. Välj den tidkod som skall genereras mot lönesystemet.
3. Sjuk är inte en debiterbar aktivitet, därför låter vi Debiterbar tid vara Av, men vi vill låsa tidkoden från punkten ovan, dvs. lägger man tid på aktiviteten med namnet "Sjuk" så skall det också genereras tidkoden för "Sjuk" till lönesystemet. 
4. Aktivera Förvald tid (På) samt föreslår 8 timmar i fältet Tid, men väljer att inte låsa förvalet då det kan finnas ett behov av att registrera kortare sjukfrånvaro än 8 timmar.Användarexempel, registrering av Semester 
Som grundregel (Semesterlagen §3a) skall alltid semester tas ut i hela dagar. Därför ställer vi in den på det här sättet:

1. Namnge aktiviteten​.
2. Välj den tidkod som skall genereras mot lönesystemet.
3. Semester är inte en debiterbar aktivitet, därför låter vi Debiterbar tid vara Av, men vi vill låsa tidkoden från punkten ovan, dvs. lägger man tid på aktiviteten med namnet "Semester" så skall det också genereras tidkoden för "Semester" till lönesystemet. 
4. Aktivera Förvald tid (På) samt föreslår 8 timmar i fältet Tid. Vi väljer också att aktivera (På) Låst förval så att ingen har möjlighet att ändra antalet timmar.*

*Har du en eller flera i personalen som arbetar deltid ex. 80% med denna schematid inlagd på användarkortet så bör Följ schema användas istället för att en Tid anges.


Nyheter i Appen


Registrera tid från kalendern

Går man in på en händelse, uppgift eller ett arbetspass i planeringsvyn har man nu möjlighet att ta sig direkt till tidrapportering på det aktuella projektet.


Gå till projektöversikten från kalendern

Går man in på en händelse, uppgift eller ett arbetspass i planeringsvyn har man nu möjlighet att ta sig direkt till det aktuella projektet i projektvyn.


För dig med koppling mot Fortnox

Nya projekt som skapas upp i appen skapas också upp per automatik i Fortnox om ni aktiverar Nya projekt skapas även upp i Fortnox som default i inställningsvyn.Generella uppdateringar i appen

Appen hämtar nu upp data från webben oftare vilket betyder att man snabbare kommer att se uppdateringar i appen som utförs på webben.

Säkerställ att du alltid har den senaste appversionen av Timekeeper nedladdad.Med ett holistiskt synsätt erbjuder Training Season träningskurser och spabehandlingar för både företag, föreningar och privatpersoner. De är nöjda Timekeeper-kunder sedan många år tillbaka, Niclas Mårtensson som är bolagets grundare berättar mer:

"Timekeeper har gett oss betydligt bättre kontroll. En annan styrka i Timekeeper är att våra anställda kan jobba på olika sätt beroende på vad man föredrar. Själv använder jag timern väldigt mycket och stämplar in och ut med den. Samtidigt har jag många anställda som gör tvärtom och går in efter dagens slut och registrerar tid." - Niclas Mårtensson Grundare - Head Manager - Uthållighetsspecialist – Expansion Manager


Berätta lite om dig själv och er verksamhet?

"Vi är ett företag som både håller på att expandera och segmenterar oss samtidigt mot olika delar. Vi håller på att brytas upp i tre olika bolag där det första jobbar med bemanning mot spaanläggningar i hela Sverige. Det andra bolaget går rent in på den digitala marknaden med träning online på olika sätt. Det tredje bolaget kommer att starta upp ett spa i Falun."


Hur jobbade ni innan Timekeeper?

"Innan Timekeeper använde vi oss utav en delad kalender där vi lade in tider kors och tvärs. Folk råkade redigera varandras tider lite då och då och det blev alldeles för bökigt när vi växte som bolag. Det fungerade när vi var färre men när vi började närma oss 20 anställda var det katastrof."


Hur jobbar ni konkret i Timekeeper idag?

"Vi använder större delen av verktyget med såväl tidsrapportering som artiklar och utlägg kopplat mot faktura och lön. Planeringsfunktionen använder vi idag som personalliggare gentemot försäkringsbolagen för att kunna hänvisa att vår personal har varit bokad den här dagen si och så här mycket. Alla våra större kunder är kopplade mot projekt och därför har vi även fått stor användning av funktionerna i projektmodulen. Gällande lön arbetar vi med attestering, har någons lön varit felaktig har vi enkelt kunnat gå in och redigera det. "


På vilket sätt förbättrar Timekeeper er verksamhet?

"Timekeeper har gett oss betydligt bättre kontroll. En annan styrka i Timekeeper är att våra anställda kan jobba på olika sätt beroende på vad man föredrar. Själv använder jag timern väldigt mycket och stämplar in och ut med den. Samtidigt har jag många anställda som gör tvärtom och går in efter dagens slut och registrerar tid. "

 


Något tips till andra bolag som funderar på att köra i gång med Timekeeper?

"Lönesättning på tjänst, det var vi väldigt sena med. Administrativt arbete samt tjänster i form av spa och personlig tränare genererar olika löner hos oss. Jobbar man administrativt ska de ha en lön men jobbar de ute på fält gör vi exempelvis ingen skillnad på om man är manager eller spaterapeut, då är det spalön som gäller. För att lönen ska bli korrekt måste därför aktiviteterna kopplas till rätt tidkod.  "WebbenSnabbare laddtider

Vi har den senaste tiden arbetat hårt med prestandaförbättringar. Du märker det tydligast i hantering och hämtning av projekt samt uttag av data i dina rapporter.


Skapa nya artiklar i ditt ekonomisystem - direkt från Timekeeper

Aktivera funktionen "Skapa upp artiklar från fakturaunderlaget till ditt ekonomisystem". Du hittar denna funktion i dina företagsinställningar under "Fakturering".

VIKTIGT! Säkerställ att du inte har "Ersätt artikelnummer vid fakturering" för EDI aktiverat vid skapandet av fakturan.I rapportvyn eller direkt i fakturavyn väljer du som vanligt vad du önskar fakturera. Välj att skapa en faktura i ditt ekonomisystem under "Skapa faktura".Artiklarna listas och vid klick på "Skapa faktura" kommer Timekeeper skapa upp de artiklar som inte redan finns i ditt ekonomisystem. (Längst ner i tabellen finns ett snabbval för att smidigt kunna avaktivera denna funktion.)
 Ditt sorteringsval är sparat

Vill du alltid ha dina projekt i nummerordning eller kanske sorterade efter vem som är tilldelad projektledare? Din valda sorteringsordning på tabeller (ex. projektlistan) sparas på din användare och kommer att kommas ihåg nästa gång du använder Timekeeper.Nyheter i appen!
Nedan listar vi de viktigaste funktionerna.


AppenSortera projekten på det sätt som passar dig

Du kan välja att sortera dina projekt i flera olika vyer och med flera sorteringsalternativ. Välj det som passar dig bäst.Ring eller maila direkt via information angiven i projektbeskrivningen

När telefonnummer och mailadresser anges i projektbeskrivningen blir de automatiskt klickbara. Ring eller maila direkt vid klick, smidigare kan det inte bli.Begär nytt lösenord direkt från appen

Glömt ditt lösenord? Begär ett nytt direkt i appen.Scrolla obehindrat i hela projektlistan

Tidigare lästes de första 75 projekten in i listan. Nu listas samtliga.

WebbenTidrapport: Veckovy med summering och sortering av dina favoriter 

Vi introducerar summering under respektive aktivitetsrad i tidrapporteringsvyn (gäller veckovyn).

Du har även möjlighet att sortera dina favoriter.Filter på registervyerna Aktiviteter, Tidkoder och Lönekoder

Filtrera på "Aktiva", "Inaktiva" eller välja att visa "Alla" i vårt nya registerfilter.Flyttbart tidregistreringsfönster

Ligger tidregistreringsfönstret i vägen för dig? Dra det till sidan.Mycket har hänt i denna uppdatering, både i appen och på webben.
Nedan listar vi de viktigaste funktionerna!


AppenRegistrera använt material (artiklar) hos kunden med kameran

Registrera artiklar på projekt genom att scanna artiklarnas streckkoder (kräver att artikeln har streckkod angiven i artikelregistret). Ni aktiverar denna funktion i företagsinställningarna.Fler färgalternativ på projekt, todo/att göra

Vi har nu utökat antalet färger för tilldelning på projekt och uppgifter.Multiuppladdning av bilder och filer

Du kan nu välja att ladda upp flera bilder/filer samtidigt på en uppgift.Markera notiser som lästa

Markera samtliga notiser i appen som lästa med ett klick.Mindre laddningstid i projektlistan

I denna uppdatering begränsas nu projektlistan till 75 inlästa projekt.
Hittar du inte projektet ni söker? Använd sökrutan. Smidigt!WebbenStörre planeringskalender och veckonummer

Vi introducerar 120 dagarsvyn i planeringskalendern för en bättre översikt av längre tidsspann.
Aktuella veckonummer är tydligt presenterade."Renare" vyer för er som endast rapporterar tid

Använder ni enbart registrering av tid i Timekeeper? Ni har nu möjlighet att avaktivera registrering av "artiklar" och "övrigt".Fler färgalternativ på projekt, to-do/att göra

Vi har nu utökat antalet färger för tilldelning på projekt och uppgifter.Allmänna förbättringar- "Prenumerera på kalender" är förbättrad.

- "Utökad tidsattest" är tillagd som en företagsinställning.

- "Utökade behörigheter för rollen personalansvarig" är tillagd som en företagsinställning.

- Automatisk EDI-inläsning.Publicerad 22 feb 2021

Ny app i butikerna!
Är du redo för ett ansiktslyft?

Nu finns din favoritapp i ett nytt och fräscht utförande i din appbutik.


Den nya hemvyn ger dig bättre koll

Se dagens rapporterade tid, uppgifter och förfrågningar.

Plus för funktioner
Den nya plusknappen ger dig snabb access till de funktioner du behöver.

Swipe i tidrapporten
Swipa enkelt mellan dagar, veckor och månader i tidrapport och kalender.

Notiscenter
Håll koll på dina förfrågningar i vårt nya notiscenter.

Viktigt för att kunna logga in i den nya appen?
Du uppmanas nu ladda ner den nya appen vilket medför att du behöver logga in på nytt. Skulle du, eller en kollega, glömt uppgifterna begärs ett nytt lösenord ut på användarens profil under registret användare. Scrolla längst ner på användarkortet där du hittar Glömt lösenord.

Glömt lösenordfunktion hittar du även under inloggningsrutan på Timekeeper.se.

Ditt nya notiscenter

Se aktuella påminnelser, meddelanden och förfrågningar direkt i ditt notiscenter.Välj om dina lönekoder ska vara avdrag

Under registret Lönekoder kan du tilldela attributet avdrag på dina lönekoder.Lunchavdrag?

Under Företagsinställningar har vi utökat antal förval av längd på lunchavdrag.Anpassa fakturaunderlagen under dina företagsinställningar

Under texmallar kan anger du vilken variabel data du vill läsa in automatiskt i fakturaunderlaget; dagens datum, aktuell månad o.s.v.

För dig som använder Fortnox har Timekeeper nu blivit ännu bättreSe dina leverantörsfakturor direkt i Timekeeper

Få koll på kostnader i projekten direkt i Timekeeper. Aktivera Automatisk hämtning av leverantörsfakturor för att synka kopplade leverantörsfakturor från Fortnox och se dem i ditt projekt. Läs mer på våra hjälpsidor.

VIKTIGT För att kunna se Leverantörsfakturor i Timekeeper måste du uppdatera API-nyckeln.Kraftfullare direktimport av projekt från Fortnox

Vid import av ett projekt kan du direkt ange till vilken kund du vill att projektet ska tilldelas.Skapa projekt i Timekeeper och Fortnox

Vid skapandet av ett nytt projekt i Timekeeper kan du välja att direkt skapa upp projektet även i Fortnox.ROT/RUT som förval på fakturaunderlaget

Ange ROT/RUT på kundkortet för att få denna uppgift förvald på fakturaunderlaget till Fortnox.


Använder du automatisk flex-uträkning?

Ibland finns behovet att kunna vara ledig några timmar under veckan för att istället arbeta på helgen, tidigare har detta inte fungerat med Timekeepers flexuträkning.
Timekeeper har nu stöd för att aktivera generering av flex på dagar som inte är schemalagda, dvs. helgdagar, aftnar och helger. 

Aktivera den nya funktionen i dina företagsinställningar under segmentet Tidrapportering.RUT och ROT i fakturaunderlaget

Nu kan du som använder Fortnox välja RUT eller ROT direkt vid skapandet av fakturaunderlag i Timekeeper.Tagga dina projekt

Tagga dina projekt direkt under projektinställningarna. Taggning möjliggör smidigare sökbarhet av dina projekt.


För att skapa och editera dina taggar går du till registret Taggar under register-dropdownen.


Import av leverantörsfiler (EDI)

När du har en aktiv koppling till en eller flera grossister kan du på ett enkelt sätt få in alla dina uttagna artiklar på projektet i Timekeeper.

 • Under dina företagsinställningar kan du ange hur dina EDI följesedlar skall hanteras.
  Läs mer om respektive inställning på våra hjälpsidor. • Importera dina orderbekräftelser till Timekeeper. • När ett inköp kopplats till en order syns detta på projektet i webben. • När det finns ett eller flera kopplade EDI inköp på ett projekt kommer de med längst ned på fakturaunderlaget och du kan där justera allt förutom ditt inköpspris, direkt innan du för över informationen till ditt ekonomisystem för fakturering.

  Inköpspris samt påslag syns inte på fakturan till din kund.Skapa egna fakturarader

Skapa dina egna fakturarader för Timmar på aktivitet, Registrerade artiklar och inköpt material i Timekeeper.

Om du inte redan märkt av förändringarna i Timekeeper kommer här en lista på senaste nytt!


Senast ändrad-status på mina uppgifter

 • Nu finns stödet att kunna se aktuellt datum för den senaste ändringen av en uppgift. En uppgift får statusen ändrad när textinnehåll lagts till/uppdaterats samt vid filförändringar. 
  Datum kommer endast att sättas på uppgifter skapade/editerade fr.o.m. nu och framåt.

Nya lönevyn

Vi har lyssnat på våra kunders önskemål och är mycket glada över att kunna presentera Timekeeper's nya lönevy. Den har givetvis fått ett nytt utseende men även många sköna funktioner vi tror kommer att underlätta för dig. Med den nya lönevyn introducerar vi ett mer actionbaserat flöde.

 • Bättre sökfunktion med stöd för utökad sökning.

 • Actionbaren är introducerad även i denna vy. Markera dina rader och få upp menyvalen i botten på skärmen.

 • Du ser enkelt vilka användare som bör skicka in tid samt vilka tider som kvarstår att attestera.

 • Vi introducerar en ny status för lönedata: “Överför till lön”. Attesterad tid kan få statusen “Överförd till lön”.

 • Få en snabb överblick av den registrerade datan för respektive rad/användare i vår expanderbara detaljsummering.


 • På användarnivå kan du nu se mer information om den inrapporterade tiden. För muspekaren över tidstypen och se aktuell kund, aktivitet och ev. kommentar.


 • Under företagsinställningarna kan du nu ange vilka förhandsval som ska gälla för filtrering/export av löneunderlag.


Vi hoppas du kommer gilla de nya funktionerna!

Med vänliga hälsningar / Timekeeper

Hej! Nu är sommaren förbi och vi har en spännande höst framför oss, med en rad stora uppdateringar runt hörnet. Denna vecka har vi släppt en mindre uppdatering med följande nyheter:Rapporter & fakturering

 • Skriv ut ditt fakturaunderlag som PDF. Använder du inget fakturaprogram via våra integrationer eller önskar skriva ut ett fakturaunderlag av andra skäl? Nu kan du skriva ut projektens fakturaunderlag som PDF i rapportmodulen • Bifoga PDF-bilaga nu också till BLa samt Visma Online/eEkonomi. Nu kan du låta Timekeeper automatiskt generera en PDF-bilaga av fakturaunderlaget som bifogas till fakturan i BL Administration och Visma eEkonomi.
 • Följ upp ett kundgodkännande. Ett kundgodkännande kan nu följas bättre än tidigare. Se när det skickades, och av vem. Du kan även klicka på denna information för att se underlaget som skickades till kund. Vi har även snyggat till kvittot som skickas till dig efter att kunden godkänt.

Planeringskalender

 • Utökad passförfrågan på arbetspass. Nu kan du skicka en förfrågan på arbetspass till 20 personer samtidigt.
 • Arbetspass över dygnsbryt. Behöver ni bemanna pass nattetid? Nu kan du skapa arbetspass som löper över dygn.Det var allt för nu. Trevlig helg!

Hej! Denna vecka släpptes nya versioner av både apparna och webbtjänsten. Detta har hänt:Rapporter & fakturering

 • Er referens, vår referens och ordernr visas nu i förhandsgranskningen innan du ska skapa en faktura till ditt fakturaprogram. Fakturerar du på projektnivå kommer fälten fyllas i utifrån projektets uppgifter, men går att justera.


Tidrapport

 • Justera debiterbar tid. Nu kan användare justera vilken tid som ska debiteras på alla registreringar, både via appen och på webben. För att använda detta måste en ny företagsinställning aktiveras. Detta påverkar också hur avrundning på projekt fungerar. Läs mer om detta i våra hjälpavsnitt
Löneunderlag

 • Utökad sök finns nu tillgänglig under löneunderlag. Du kan t.ex söka fram användare utifrån deras personalansvarige, taggar eller schematid.

Företagsinställningar

 • Aktivera påminnelser via e-post. Utöver påminnelser via pushnotis kan du nu styra om motsvarande påminnelse ska skickas ut även via e-post. Detta ställer du in under företagsinställningar där vi byggt om inställningarna.

Det var allt för nu. Trevlig helg, och glöm inte hålla appen uppdaterad!

 

Hej! Nu har vi släppt nästa uppdatering för juni månad. Som vanligt prioriteras vår roadmap hela tiden utifrån dig som användare och övriga kunders önskemål. Tack för er feedback! Detta har hänt:Rapporter & fakturering

 • Användare med rollen projektledare kan skicka kundgodkännande utan att funktionen är aktiverad för samtliga användare
 • Om du använder dig av funktionen att föra över ett fakturaunderlag som Order till Fortnox istället för Faktura som standard kommer du uppskatta att Timekeeper nu minns vad du brukar göra och automatiskt har det arbetssättet förvaltPlaneringskalender

 • Nu visas projektnummer också i planeringskalendern
 • Planering inlagd i kalendern via appen syns nu i kalendern på webben
 • Nu finns en inställning där du kan bestämma om en användare skall kunna se projektvyn i planeringskalender eller inte


Artikelregister, kundregister och EDI

 • Nu slipper du scrolla ner för att hitta spara- och uppdateraknappen


Tidrapport

 • Administratörer kan nu både se om en användare har en timer igång samt stänga av densamma

 • Nu kan man skicka in tidigare färdigrapporterade perioder också när man har en timer igång
 • Man kan nu lägga till ett lunchavdrag i efterhand när man redigerar en tidregistrering • Nu syns projektnummer i tidrapporten

Löneunderlag

 • För dig som exporterar löneunderlag till AGDA lön finns nu möjlighet att lägga till kostnadställe på projekten som skriver över en användares kostnadsställe, filerna absence samt presence har utökats med en extra kolumn för detta, viktigt att ni säkerställer att er inläsningsfil är uppdaterad med denna information.


Företagsinställningar

 • Nu finns en inställning där du kan bestämma om en användare skall kunna se projektvyn i planeringskalender eller inte.

Glöm inte hålla appen uppdaterad! I din appbutik finns nu en ny version. I denna version ser du på ett projekt, namn samt telefon till ansvarig Projektledare samt Arbetsledare. 

 

Hej! Första uppdateringen för juni månad har nu gått ut live. Som vanligt prioriteras vår roadmap hela tiden utifrån dig som användare och övriga kunders önskemål. Tack för er feedback! Detta har hänt:


Planeringskalender

 • 30-dagars vy samt enkelt val av dag med hjälp av en kalender. Tydligare uppmärkta helgdagar och röda dagar.


Startsidan

 • Timern på webben – I samband med en tidigare uppdatering påverkades timern så att man ibland inte kunde välja aktivitet, detta är nu åtgärdat.


Projekt & uppgifter

 • Ordernr och referenser på projekt. Nu kan du på varje projekt ange ”Ert ordernr”, ”Er referens” samt ”Vår referens”. Informationen följer med hela vägen till fakturan för samtliga integrationer och exportformat.
 • Förbättrad översikt för bokföring. För dig som har dimensionerna projekt eller kostnadsställen i bokföringen har vi nu lagt till möjligheten att redovisa ett projekt mot kostnadsställe, utöver redan tidigare funktion med kostnadsställe per av användare utförd aktivitet*. Du hittar detta på varje projekt på rubriken ”Redovisning”

 • Skapa projekt. Nu kan man kopiera från alla tidigare projekt oavsett dess status, detta innebär att också ett ex. avslutat projekt går att använda som mall.

 • Sortera aktiviteter. Nu kan du sortera de valda aktiviteterna per projekt utifrån den ordning du vill att användarna ska se dem. Gäller alltså bara när användaren väljer att rapportera på just detta projekt.

Glöm inte hålla appen uppdaterad!

 

Hej! Under maj har vi släppt nya versioner med en rad uppdateringar. Som vanligt prioriteras vår roadmap hela tiden utifrån dig som användare och övriga kunders önskemål. Tack för er feedback! Detta har hänt:


Designförändringar

 • Enklare att navigera med tydligare menystruktur för dig som administratörRapporter & fakturering

 • När du skriver ut en rapport, eller bifogar till din faktura, står nu ditt företags namn med överst på underlaget.


Användare

 • Ibland har du folk som arbetar åt dig som inte är anställda, men ändå skall rapportera tid i Timekeeper, t.ex "F-skattare" eller andra bolag. Lägg upp dem som vanliga användare och markera som ”Ej Anställd”. Då kommer de fortfarande med i attesten, men kan enkelt väljas bort i lönekörningen.


Tidrapport

 • Stöd för artiklar med egen prissättning av användaren: Nu kan en artikel registreras med valfritt pris. Perfekt för er med personal som själv behöver kunna ange pris per artikel, t.ex för vidarefakturering eller andra varierande kostnader som ska debiteras kund. Krävs att artikeln tillåter detta genom inställningen "redigerbart pris" som du sätter per artikel i artikelregistret.Planeringskalender

 • I planeringskalendern syns nu både veckonummer samt röda dagar och helgdagar.Löneunderlag

 • För dig som har delad månad i lönekörningen (vanligt inom bl. a. bygg) finns nu två olika snabbval: Föregående period 11:e-10:e eller 16:e-15:eFöretagsinställningar

 • När ett fakturaunderlag skickas från Timekeeper till ditt faktureringsprogram så dyker en liten fråga upp, om du vill välja att markera underlaget som fakturerat.

  I företagsinställningarna kan du nu välja att slå av denna fråga och på så sätt spara ett klick vid varje faktura.Glöm inte hålla appen uppdaterad!

 

Jobbar du som konsult eller driver byrå?

Du har säkert någon gång fått en fråga om en faktura där något behöver förtydligas. Eller så har du svårt att få plats med en tydlig beskrivning över arbetet. Ibland behöver man skicka med bilagor för att specificera arbetet ytterligare. Det krävs onödiga utskrifter och ger ökade kostnader om du använder en extern fakturaleverantör.


Skicka underlag för godkännande av kund

Med Timekeeper kan du redovisa ditt arbete med datum och kommentarer. Därefter låter du kunden godkänna digitalt via en automatisk länk från Timekeeper via e-post. Slipp bilagor och onödiga samtal. Såhär gör du:1. Öppna underlaget för projektet

I rapporter väljer du period och projektets detaljerade rapport2. Öppna kundgodkännande

På din detaljerade rapport klickar du på knappen "kundgodkännande"3. Kontrollera uppgifterna

Har du en beställare på projektet finns redan mailadressen ifylld, annars ändrar du. Ämne och meddelande styrs av dina egna mallar som du såklart också kan ändra.4. Kunden får e-post

Din kund får en notis om din rapport via e-post och följer länken för att se underlaget
5. Kunden granskar och godkänner

Din kund kan här granska alla timmar, datum och kommentarer för att därefter godkänna rapporten. Om kunden har frågor så kan en fråga skickas tillbaka på mailet och svaret går till dig som skickat underlaget.6. Underlaget godkänt - fakturera!

Din kund har godkänt underlaget. Du får en rapport via e-post samt ser i Timekeeper vilka registreringar som godkänts av kunden med ikonen "tumme upp".
Nu kan du skapa en faktura till ditt ekonomisystem med en text som hänvisar till kundens godkännande. Utan bilagor, utan frågor.


Vill du ha fler tips? Kontakta oss gärna eller besök våra hjälpsidor

Där hittar du användarguider, frågor och svar, samt kan skapa ärenden till vår support.
Gå till hjälpsidorna

Trevlig helg önskar vi på Timekeeper!

Glöm inte hålla appen uppdaterad!

Hej! Trots den rådande pandemin med Covid-19 så jobbar vi på Timekeeper vidare utan större förändringar. Vi vet att många företag har det tufft just nu och vi hjälper till med allt vi kan. Vår enkla prismodell (69 kr/användare) och möjligheten att uppgradera / nedgradera licenser utan krångliga bindningstider är extra uppskattat i dessa tider.

Vi ser också att vi får fler förfrågningar från kommuner och andra organisationer som behöver smidiga verktyg för att verkligen säkerställa att tiden används så effektivt som möjligt nu. Har ni frågor kring inställningar, tidkoder för korttidspermittering eller annat så hjälper vi dig gärna! 

Under april har vi släppt nya versioner med en rad uppdateringar. Som vanligt prioriteras vår roadmap hela tiden utifrån dig som användare och övriga kunders önskemål. Tack för er feedback! Detta har hänt:


Rapporter & fakturering

 • Stöd för att bifoga tidrapport som PDF till order i Fortnox. Innan du skapar en faktura till Fortnox så finns idag möjlighet att bifoga PDF. Denna skapas automatiskt, laddas upp till Fortnox dokumentarkiv och kopplas som dokument till fakturan. Nu kan du även skapa detta som en order till Fortnox.
Användare

 • Ny roll; personalansvarig. Till skillnad från projektledare och arbetsledare kan en personalansvarig se modulen "Lön" för att granska och attestera all tid som personalen rapporterat, oavsett projekt. Kopplingen här är alltså endast på personnivå istället för på projektnivå. • Importfunktion för att snabbt komma igång med nya grupper av användare. Klistra in data i CSV-format (från t.ex en Excel-fil), kontrollera, spara, klart! Kundprislistor

 • Stöd för prislistor per kund. Nu kan du skapa tidsstyrda prislistor för en eller flera kunder. Dessa ärvs ned till projekten och fungerar tillsammans med prislista per projekt som tidigare. Funktionen är i beta-stadie och aktiveras av oss på begäran. Har du behov av tidsstyrda prislistor på en kund som ska gälla för samtliga projekt? Kontakta oss så demonstrerar vi detta.


Projekt & uppgifter

 • Stöd för fler arbetsledare per projekt. Nu kan du i ett projekt dela upp medlemmarna i grupper, där varje grupp har en ansvarig arbetsledare. Detta har tagits fram på efterfrågan från framför allt större företag där arbetet i projekten behöver attesteras av fler än en arbetsledare. Självklart fungerar det fortfarande lika bra att bara ha en arbetsledare, eller ingen alls.


Planeringskalender

 • Nu finns ett filter i både vyn "användare" och "projekt" där du kan göra urval för att minska kalendern. Du kan t.ex välja ut ett antal användare eller taggar. Eller behöver du snabbt se vilka som är planerade i specifika projekt? Piece of cake!


API

Bygg dina egna rapporter med vårt publika REST API! 

 • Project på varje TimeRegistration returnerar nu även ProjectLeaderFullNameGlöm inte hålla appen uppdaterad!

Hej! Igår släppte vi en ny version av webbapplikationen. Detta har hänt:


Designförändringar

För att ge plats åt några kommande moduler har vi valt att göra om vårt UI och menyerna.

 • Registret kunder återfinns nu i en egen meny kallad register, uppe till höger bredvid "kugghjulet". 
 • Orderbekräftelser (EDI-filer) återfinns nu i stora huvudmenyn till vänsterInom ett par veckor släpps en större uppdatering med stöd för bl.a leverantörer och prislistor på kundnivå, utöver nuvarande prislista per projekt.

Håll utkik - och glöm inte hålla appen uppdaterad!

Hej! Under januari har vi släppt nya versioner med en rad uppdateringar. Detta har hänt:


Startsidan

 • Genvägar till projekt och uppgiftslista
 • Det går nu att skriva ut en enskild uppgift
 • Ny högernavigation! Inställningar finns nu under egen meny högst upp till högerRapporter & fakturering

 • Vanlig och detaljerad faktura i samma modal! Nu hittar du valet "detaljerad faktura" på en egen flik i förhandsgranskningen istället


 • Det går nu att skapa detaljerad faktura och "Skapa flera fakturor" till Visma eEkonomi
 • Det går nu att skapa detaljerad faktura och "Skapa flera fakturor" till BL Administration
 • Datum och namn läggs på samma rad i detaljerad faktura, om det inte blir längre än 50 tecken
 • Kontroll så artiklar och kunder finns innan någon faktura skapas till Fortnox, Visma eEkonomi och BL Administration
 • Varning om någon post i underlaget redan är markerad som fakturerad
 • Möjlighet att automatiskt markera urval som fakturerat efter faktura skapats, utan aktivt val. Detta aktiveras i företagsinställningarAnvändare

 • Buggfix, en ändrad användare uppdaterades inte i listan förrän man laddade om sidan
 • Användarvyn är flyttad till register


Kunder

 • Val vid import av aktiva/inaktiva kunder från Visma eEkonomi


Projekt & uppgifter

 • Mer info om kunderna i droplistor. Nu visas även kundens adress, utöver kundnr och namn
 • Listnamnet för uppgifterna skrivs ut vid utskrift
 • Filtrering på status i utskriftsmodalen för uppgifter
 • Det går nu att skriva ut en enskild lista med uppgifter, samt en enskild uppgift
 • Fler statusar på uppgifter för administratörer och projektledare ("arkiverad" och "ej arkiverad"). Detta kan endast administratörer och projektledare ändra
 • Nytt val vid utskrift av uppgifter, om man samtidigt vill arkivera nyligen utskrivna uppgifter
 • Kontroll när man avslutar ett projekt som förhindrar låsning om det finns aktiva timers på projektet


Artikelregister

 • Val vid import av aktiva/inaktiva artiklar från Visma eEkonomi


Tidrapport

 • Nu visas veckonummer i veckovyn
 • Varningsmeddelande vid inskick av period om rapporterad tid avviker från schematid. Både i webbappen och mobilappen. Detta aktiveras genom en ny företagsinställning


Glöm inte hålla appen uppdaterad!Riggtech Entreprenad jobbar med schaktfria ledningsbyggnationer, dvs vi bygger ledningar utan att gräva med hjälp av lite olika borrmetoder. Arbetsområdet är hela Sverige men även i våra nordiska grannländer. Att få planeringen och logistik att fungera är en förutsättning för att få ekonomi och där har Timekeeper varit en stor tillgång. Riggtech har haft en stadig tillväxt och omsatte 103 mkr år 2019 

"Möjligheten att skapa projekt tillsammans med kartfunktioner och bilder lättillgängligt för användarna har drastiskt reducerat tid för både projektledning och administration. Ett stort plus är att det är användarvänligt så idag får vi tillbaka mycket mer information från personalen än vad vi tidigare har fått" - Säger Anders Olsson, en av två delägare


Hur jobbade ni innan Timekeeper?

"Vi växte snabbt ur ett fungerande system med pappersdagböcker och postit-lappar på anslagstavlan. Vi provade några olika digitala system men allt vi fann på marknaden var krångligt, mer anpassat för ekonomiavdelningar än användare.

Timekeeper är otroligt användarvänligt och därmed vill alla jobba i det som det är tänkt. Man ska vilja använda denna typ av tjänster, inte bli tvingad till det."


Hur har verksamheten förbättrats med Timekeeper?

"När vi implementerade Timekeeper i företaget såg vi direkt en minskning av missförstånd i projekten, mindre samtal till projektledare och framför allt så var återrapporteringarna mycket bättre och tydligare vilket gjorde att Ändring och tilläggsarbeten är lättare att få betalt för. Även lönerapporteringar är enkelt och planeringsfunktionen är mycket uppskattad av personalen"

Sedan starten 2018 har Riggtech rapporterat över 90 000 timmar och hanterat 584 projekt i Timekeeper

Richtech Entreprenad AB är Gasellföretag två år i rad och har ökat sin omsättning från 60 mkr år 2017 till 103 mkr år 2019

 

Förra veckan publicerades en ny version med en rad uppdateringar som vi arbetat med under november och december.

Rapporter

 • Skapa faktura till BL Administration:
  • Val för att exkludera priser när faktura skapas mot BL via BL-integrationen. Detta gör så BL blir styrande över varje artikels pris
  • Meddelande skickas nu med som fakturatext
 • Tiden visas nu i detaljerad rapport även om registreringen börjar/slutar 00:00
 • Stöd för export till PDF 
 • Inköpt material hämtas endast för den valda perioden


Planeringskalender

 • Ny knapp för att tilldela användare som visat intresse på förfrågan arbetspass
 • Förval av användare i kalendern när man skapar arbetspass
 • Nu visas hur många som är markerade för tilldelning av arbetspass och knapp har tillkommit för att rensa markerade

Användare

 • Ny beräkningsfunktion för att räkna om historiskt sparad flex per dag


Kunder

 • Nytt fält, "Telefon 2"


Projekt

 • Användare kan nu se ett projekt med status "ej påbörjat" om de är tilldelade det och får en arbetspassförfrågan
 • Prestandaförbättringar och siduppdelning

Löneunderlag

 • Prestandaförbättringar och siduppdelning

Attest

 • Nu visas kommentarer på registreringar när du pekar på respektive rad

Övrigt

 • Stöd för att bifoga tidrapport som PDF till faktura i Fortnox. Innan du skapar en faktura till Fortnox har du möjlighet att bifoga PDF. Denna skapas automatiskt, laddas upp till Fortnox dokumentarkiv och kopplas som dokument till fakturan
 • Allmänna prestanda förbättringar och diverse buggfixarI onsdags, 9 oktober, publicerade vi en ny uppdatering. I denna version kan du nu skapa projekt med status "ej påbörjat" samt bläddra mellan användare enklare än förut.

Det är bara projektledare och administratörer som kan skapa ej påbörjade projekt. Användare kan precis som tidigare (om den behörigheten är angiven i inställningarna) endast skapa pågående projekt.

När du bläddrar mellan användare minns vyn dina föregående sökkriterier. Väljer du t.ex användare på en specifik ort kommer du alltså bara bläddra i samma urval som föregående lista.


Övriga uppdateringar

 • Ny kolumn för arbetsledare i listan med projekt
 • Inställning för att använda projektbeskrivning som fakturatext
 • Felrättning så tidsperioden stämmer för meddelanden i attestvyn
 • Projektlistan uppdateras nu direkt efter att en ändring gjorts
 • ...och diverse allmänna förbättringar

Du har väl inte missat att du enkelt kan integrera Timekeeper med Visma eEkonomi, BL Administration eller Fortnox?Timekeeper har nu stöd att integrera med BL Administration. Importera/synka dina artiklar och kunder samt skicka dina faktureringsunderlag direkt från Timekeeper!

Du hittar funktionen under Inställningar / Integrationer:

När du aktiverat integrationen i Timekeeper behöver du klistra in en kod kallad "public key". Denna hittar du i ditt BLa efter att du aktiverat integrationen även där. Gå till "BL Integration", sök fram Timekeeper och godkänn anslutningen.


På rapporter kan du nu välja "Faktura till BL Administration" för att öppna den vanliga förhandsgranskningen. Gör ev. justeringar och tryck "Skapa faktura" = Klart!
Nu ligger en order i BLa redo att skickas för fakturering.


Övriga uppdateringar

 • Nya behörigheter för användare i planeringskalendern: Nu kan du styra vad användare får göra och inte med sina händelser och arbetspass • Totalt antal timmar/grupp visas nu även i utskriftsmallen när man skriver ut en rapport
 • Fältet för arbetsschema borttaget när man skapar en ny användare
 • Kompetenser heter nu "Taggar" i hela systemet
 • Kundnummer före kundnamn i de droplistor som saknade detta
 • Stöd för att välja mindre än 1,0 antal enheter vid artikelregistrering
 • Utökad sökfiltrering i användarregistretIdag och imorgon finns vi på Kistamässans Ekonomi och Företag. En av nyheterna vi berättar om är den efterlängtade integrationen mot BL Administration som gick live i tisdags 🎉 Är du i krokarna? Kom och säg hej! 😊

Idag publicerades en ny version med en rad uppdateringar som vi arbetat med under augusti. I denna version har vi även uppdaterat vår betaltjänst ytterligare, vilket innebär att alla kortköp i Timekeeper följer nya EU-kravet i regelverket PSD2. EU:s regler kallar detta SCA (Strong Customer Authentication) vilket träder i kraft 14 september 2019.  Detta innebär i praktiken att alla betalningar med kontokort ska verifieras av köparen, i de flesta fall med Mobilt BankID. 

Rapporter

 • Ny design på e-postmeddelande för kundgodkännande, med avsändare som svarsadress
 • Nya textmallar för kundgodkännandet: 
  Detta ligger tillsammans med textmall för fakturatexter i eget avsnitt under företagsinställningar. Du kan nu ange ämne och meddelandetext, med data-variabler för att själv komponera vad du vill ta med i meddelandet: 

   

  Vi har som sagt även snyggat upp e-postmeddelandet också, så det ser lite trevligare ut: • I rapportmodulen visas nu om ett projekt är avslutat, för tydlighetens skull. Ingen övrig påverkan, allt rapporterat i projektet visas fortfarande som tidigare.
 • Tidregistreringar sorteras efter klockslag i detaljerade rapporter


Planeringskalender

 • Stöd för att kopiera och klistra in händelser i planeringskalendern:


Projekt & uppgifter

 • Inte längre ett krav på att välja användare på en uppgift i ett projekt: Nu kan du välja "ingen användare" för att låta uppgifterna ligga öppna tills ni vet vem som ska göra vad...


Tidregistrering

 • Lunchavdrag går nu att göra var 30:e minut under hela dygnet


Användare

 • Ny design på användarregister med listvy, statusfilter samt sökfunktion
 • Möjlighet att som administratör göra en lösenordsåterställning på användarprofil


API

Bygg dina egna rapporter med vårt publika REST API! 

 • Project på varje TimeRegistration returnerar nu även WorkLeaderFullName
 • User på varje TimeRegistration innehåller nu även Address, Zip, City


Övrigt

 • Diverse prestandaförbättringar
 • Nytt färgschema på OB-koder under OB-schema i företagsinställningar
 • Stöd för EDI-import av inköp från Beijer 
 • Fakturakvitton på tidigare debiteringar går nu att ladda ner under "Prenumeration och betalning"
 • Utökad felhantering vid export av underlag till Visma Tid (för Visma Lön). Om tidkod är kopplad till löneart vilket inte stöds av Visma Tid möts man av ett felmeddelande

Osäker på om du missat något av den senaste tidens uppdateringar? Lugn, här har du listan med alla viktiga nyheter (glöm inte följa oss på Facebook, där publicerar vi mindre uppdateringar och tips löpande). 

Fortsätt komma med feedback, det är era önskemål som driver vår utveckling av Timekeeper framåt! Happy reading :)

Rapporter

 • Användare kan exportera egna rapporter till Excel (läs mer här)
 • Nytt filter för debiterbara timmar i droplistan "Visa timmar" på detaljerad rapport
 • Kommentarer visas nu för artikelregistreringar på detaljerat fakturaunderlag

Planeringskalender

 • När händelse i planeringskalendern skapas på användare som ej ingår i projekt, får man frågan om användaren ska läggas till direkt
 • Bemanningsfunktion med arbetspass (läs mer här)

Projekt & uppgifter

 • Nya fält: Projektnoteringar (enbart för administratörer) samt projektadress
 • Stöd för längre beskrivning på uppgifter: Upp till 1000 tecken är nu tillåtet, både webb och app
 • Möjlighet att välja e-post- och pushnotis vid redigering av uppgift, både webb och app
 • Stöd för att bifoga PDF på uppgifter
 • Full behörighet att redigera projektet som projektledare

Löneunderlag och attestering

 • Nytt filformat vid export av löneunderlag: BLa tidtransaktion, för import till Björn Lundéns löneprogram
 • Tidkod visas nu i varje underlag i attestmodulen
 • Stöd för att skicka meddelande som push-notis från attestmodul
 • Buggfix vid export till Excel, kommentarer läggs på fler rader vid mer än 250 tkn

Tidregistrering

 • Stöd för att ångra inskick för del av period, per projekt: Detta är speciellt användbart då olika arbetsledare attesterar per projekt eller kräver ändring av inskickad tid bara för sitt projekt (tidigare behövde allt i veckan låsas upp vilket krävde upprepad attest av samtliga arbetsledare)
 • Stöd för att skicka in tidrapport månadsvis utöver veckovis: Knappen för att skicka in från dagsvy är borttagen, endast vecka eller månad, både webb och app
 • Annan sortering av registreringar: Sortering sker efter klockslag istället för grupperat per projekt, både webb och app
 • Vid registrering utan sluttid så sätts automatisk 23:59 för att förhindra"tom" registrering efterföljande dag (gäller ej om timern används)
 • Stöd för att skriva kommentar i timern (endast webb)
 • Stöd för längre kommentarer på artikelregistrering, tidsregistrering samt utläggsregistrering
 • Buggfixar, inget tomt pass skapas upp om man avslutar dagen 00:00
 • Nytt OB stöd: Stöd för fyra olika OB, samt stöd för att skapa och redigera egna helgdagar i OB-schema (läs mer här)
 • När man pekar på en tidspost i veckovyn visas eventuell kommentar

Register

 • Förbättrad import/synk med Fortnox på artiklar och kunder: Välj alla, aktiva eller inaktiva
 • Stöd för att ange vilka tidkoder som skall vara OB-grundande
 • Stöd för att inaktivera aktiviteter
 • Stöd för att inaktivera tidkoder
 • Stöd för att låsa tidkod per aktivitet, dvs förhindra möjlighet för användare att ange avvikande tidkod vid registrering
 • Stöd för att koppla tidkod till löneart: Nu kan en tidkod kopplas till löneart, som dessutom kan ha olika belopp per användare. T.ex om du vill låta Timekeeper hantera olika timlöner för personalens olika arbeten

Användare

 • Stöd för att ange avvikande belopp på löneart per användare

API

Bygg dina egna rapporter med vårt publika REST API! 

 • Article på varje TimeRegistration tar nu fram artikelpris baserat på prislista (för projektet, användaren eller globalt)
 • User på varje TimeRegistration innehåller nu EmployeeNr

Övrigt

 • Diverse prestandaförbättringar
 • Högre krav på autentisering med 3D Secure/BankID vid kontokortsbetalning inför nya EU-direktivet PSD2 fr.om 14 september 2019Under våren lanserade vi ett nytt stöd i planeringskalendern som ger dig möjlighet att skapa arbetspass för en eller flera personer samtidigt. Ett arbetspass, till skillnad från en allmän händelse i kalendern, kan även lämnas som ett öppet pass (när du vet vad kunden vill ha gjort, men inte riktigt vet vem som ska göra jobbet). Du kan skicka förfrågningar till personer med rätt kompetens för arbetspasset och därefter bemanna i takt med att svar kommer in.


Se vilka som svarat och bemanna passen

Förfrågningar skickas både som pushnotiser och e-post. Vid svar får du notiser tillbaka och kan sedan på varje pass se vilka som visat intresse. Bemanna enkelt och få en överblick på medarbetarnas pass i planeringskalendern.


Tidrapportera direkt från varje arbetspass

I kommande uppdateringar så kommer vi även göra det möjligt för varje medarbetare att tidrapportera alla arbetspass automatiskt. När ett pass är klart så kan passet markeras som klart för tidrapportering, vilket skapar en tidregistrering (som såklart också går att redigera i efterhand vid avvikelser, precis som om det hade registrerats på vanligt sätt)Nu kan du som jobbar med OB-tillägg använda upp till fyra olika OB:n i Timekeeper. Med ett visuellt OB-schema kan du enkelt skapa regler för vilka OB-tillägg som ska räknas fram när personalen tidrapporterar sina arbetspass. Du anger start och slut för respektive OB, på vanliga veckodagar men också på avvikande datum som helgdagar.

OB-schema under företagsinställningar


Du kan också ange för vilka tidkoder som OB-reglerna ska tillämpas


Kontakta oss gärna om du har några funderingar runt uppdateringen! Nu kan dina användare se och exportera egna rapporter till Excel, detta gäller både löneunderlag och på detaljerad rapport/fakturaunderlag. Vi har även utökat filtret, nu kan du ta fram en detaljerad rapport för tid på enbart aktiviteter markerade som "debiterbara".

Exportera till Excel och fler filter på detaljerade rapporter


Kontakta oss gärna om du har några funderingar runt uppdateringen! Jobbar du i projekt där dina dagar ofta ser likadana ut?
Är du är trött på att leta i menyer för att kunna rapportera din tid, traktamente och milersättning? 

Så här enkelt kopierar du dina registreringar från en dag till en annan.Många har efterfrågat stöd för projektledare, utöver arbetsledare per projekt. I och med denna uppdatering har vi infört en ny roll som kan sättas på varje användare. En projektledare kan sedan väljas per projekt och har större befogenheter. Projektledaren kan administrera allt i projektet, se priser och fakturaunderlag. Precis som administratörer, men endast för sina egna projekt.

Ange projektledare per projekt

Förutom denna uppdateringar har vi gjort en rad förbättringar, bl. a:

- PAXml-export utan projektfördelning (för dig som inte använder projekt i Fortnox och inte vill bokföra intäkter mot projekt)
- Slutdatum är nu frivilligt på uppgifter
- PDF-filer på uppgifter konverteras till bilder vid utskrift av en uppgiftsrapport
- Ändrad sortering av tidregistreringar i dagsvy, sorteras efter klockslag där klockslag finns
- Vid import av artiklar, kunder och projekt kan du välja status; aktiva, inaktiva/avslutade etc...

Utöver detta har vi infört en hel del allmänna förbättringar... Kontakta oss gärna om du har några funderingar runt uppdateringen. Trevlig helg!AllaTiders Kompetenser är ett socialt företag på kommersiell grund i Örnsköldsvik som jobbar med att hyra ut kompetens.

Mot privatmarknaden handlar det främst om RUT- och ROT tjänster och mot företag allt från ekonomer, fastighetsskötsel, snöskottning, renovering, lokalstäd till mycket mer. De tar egentligen på sig alla jobb som de har kompetens att utföra. Den sociala delen är att man går in i projekt där de kan hjälpa och stötta människor långt ifrån arbetsmarknaden, så vi kan göra världen lite bättre.

Mot privatmarknaden handlar det främst om RUT- och ROT tjänster 

Detta resulterar i att man har både timanställda och ett antal med månadslön. Kunder med olika prisbilder och att man jobbar med RUT och ROT avdrag, vilket gör allt lite komplex när det gäller redovisningen av timmar och faktureringen mot kund.

Vi fick en kort intervju med Jenny på AllaTiders Kompetenser AB

-Innan Timekeeper jobbade vi med manuella tidrapporter, vilket var väldigt tidsödande och ledde till mycket fel. 

Den tidigare manuella hanteringen var väldigt tidsödande och gjorde att det lätt blev fel inlagt när all data matades in i ekonomisystemet och lönesystemet. De var tvungna att hantera allt två gånger.

Idag jobbar de uteslutande med Timekeeper som tidsrapporteringssystem, där all personal har inlogg och rapporterar in timmar och om de har milersättning och övrigt. Alla medarbetare är kopplade till sina specifika kunder och projekt.  

De skapar också upp i princip alla fakturaunderlag direkt från systemet, och varje kund är inlagd med sin specifika prislista.

-Att Timekeeper är kompatibelt med Fortnox gör det hela väldigt smidigt.

Sammanfattningsvis, vad har Timekeeper inneburit för er ?

-Vi spar oerhört mycket administrativ tid och vi har fått en bättre överblick på kunderna och personalen.Vemhus Bygg AB är ett företag med kontor och huvudanläggning i Vemhån, med hela Härliga Härjedalen som arbetsplats. Sedan slutet av 1980-talet är företaget ett i Härjedalen väletablerat byggföretag med en stabil stab av duktiga, lokala medarbetare. Företaget har många kompetensområden och har med hjälp av seriösa underentreprenörer möjlighet att ta sig an totalentreprenader.


"Vi är ett bygg- och entreprenadföretag med ett gäng snickare samt en maskinpark med grävmaskiner och lastbilar. Vi bygger t.ex. nya hus i lösvirke, inreder monteringshus, invändiga och utvändiga renoveringar samt även en del byggnadsvård. Vi utför de flesta markjobb som att planera och göra grunder, gräva avlopp, infiltration, vägar, parkeringar och även vinterväghållning. "
- säger Kristina Stensson-Larsson på Vemhus Bygg.


Bland företagets kunder finns bl.a Skistar och beroende på säsong varierar antalet anställda mellan 10-20 personer, vilket också ställer krav på smidig och strukturerad rapportering av arbetstid och fakturaunderlag.

Hur jobbade ni innan Timekeeper?

"Innan Timekeeper hade vi pappers tid-lappar som personalen fyllde i och lämnade in på lite olika ställen vid lite olika tidpunkter med varierande handstilar. Dessa sammanställde vi i Excel ark arbetad tid per projekt samt förde in manuellt i löne-programmet.

Hur funkar allt nu?

Efter Timekeeper har vi sett att fler lämnar in sina tider mer regelbundet, ofta dagligen. Vi slipper tappa bort tidlappar och de behöver inte åka ner på kontoret bara för att lämna sina rapporter.

Vi får snabbt ut tydliga rapporter på arbetad tid och frånvaro, sammanställningar per projekt och eventuella tillägg för enkel vidarefakturering. Vi har också en förhoppning att vi skall kunna föra in tiderna via fil i löne-programmet men dit har vi inte kommit än." avslutar Kristina

 Monterbygge i full gång! 🛠 Vi ställer ut på Kistamässans ”Ekonomi och Företag 2018” som drar igång imorgon. Vi ses i monter C:22!Vi arbetar ständigt med att utveckla Timekeeper och dess funktioner. Nu kan du på varje projekt skapa en eller flera listor med underliggande uppgifter. Varje uppgift kan tilldelas en ansvarig medarbetare (notis via mail/push), ett datum då den hamnar i planeringskalendern samt en kartposition (option) och beskrivning av vad som skall göras. Det finns ingen gräns för hur många uppgifter varje lista kan innehålla eller hur många listor varje projekt kan ha. Uppgifterna är inte kopplade till tidsredovisningen.

Skriv ut rapporter

Efter att en eller flera uppgifter är avklarade kan administratör i Timekeeper skriva ut en rapport som då innehåller projektets namn, beskrivning av uppgift, kartposition, återrapportering från de medarbetare som jobbat med uppgiften samt foton på det som utförts.

Vi har haft en stor efterfrågan på denna funktion och har redan fått mycket positiv feedback från er användare. Har du inte testat än så tycker vi du ska uppdatera appen och testa på direkten! Vi arbetar ständigt med att utveckla Timekeeper och dess funktioner. I detta inlägg berättar vi om några nyheter som vi tror att du som konsult, arbetsledare eller löneansvarig kommer ha nytta av.

Upplåsta vyer i webbversionen för användare

- Planeringsvyn, som användare kan man nu se andra i samma projekt som man själv är tilldelad, och man kan också planera om sig själv i dessa projekt.
- Löneunderlagsvyn, se och skriv ut eller exportera ditt kompletta löneunderlag, använd Excelexporten om du jobbar som konsult och måste registrera din tid i andra system.
- Projektvyn, nu får du full koll på de pågående projekt som du själv är involverad i, se din tid i förhållande till totaltid, skapa upp projekt mm.

Detaljerad arbetsledarattest

Arbetsledarattesten är nu detaljerad samt summerad per dag i aktuellt projekt, dessutom döljs alla medarbetare som den inloggade arbetsledaren inte är arbetsledare för i något projekt. Arbetsledaren ser nu:

- vilken aktivitet som utfört i projektet
- om den är debiteringsbar, visas med texten (deb) efter aktivitetens namn
- summor för utlägg och ev. sålda artiklar.

Nya löneunderlag

Debiterbar tid i %, både mot schematid och mot närvarotid presenteras i de nya löneunderlagen som du får ut om du väljer att exportera "Löneunderlag till Excel"Publicerad 1 jul 2018

Välkommen till bloggen!

Här kommer vi dela med oss av produktnyheter, kundcase och tips. Vi tar tacksamt emot feedback och lyfter gärna ämnen som du vill att vi ska berätta mer om. Våra kontaktuppgifter hittar du här. Vi hörs!