Produktnyheter, kundcase och tips från oss bakom Timekeeper


Publicerad 14 jun 2022

Kundcase: Hamreängets Bygg & Snickeri – det lilla hantverkarföretaget som sparar massor av tid med Timekeeper

På det som visar sig bli årets första riktiga sommardag har vi stämt träff med Emil Bryngelsson som driver Hamreängets Bygg & Snickeri. Dagens uppdrag är att bygga en ny port till ett äldre pittoreskt trähus i den gamla och genuina stadsdelen Fiskarstan i Hudiksvall. Och här bland kullerstenar och snickarglädje är Emil och kollegan Erik i sitt rätta element, då ledorden för Emil är hantverk, kvalitet och hållbarhet.

– Jag ser oss i första hand som hantverkare och snickare, snarare än byggare. Det är det vi vill jobba med och som gör att kunderna rekommenderar oss till nya kunder med liknande utmaningar, förklarar Emil.

Trivdes med Timekeeper redan som anställd

Emil startade företaget 2018 och skötte i början det mesta med papper och penna, även tidrapporteringen. I det medelstora byggföretag han jobbade för innan han startade eget använde man Timekeeper och för Emil, som gillade systemets enkelhet, var det naturligt att välja Timekeeper även för den egna verksamheten när han insåg att den manuella hanteringen var rätt tidskrävande.

– För mig är den viktigaste funktionen i ett tidrapporteringssystem att tidrapporteringen är snabb och enkel, och det är den i Timekeeper. Sedan skadar det ju inte att Timekeeper dessutom är billigt, säger Emil.

Snabb fakturering och smidig artikelhantering

Emil sköter all fakturering och viss bokföring själv men har även hjälp av en redovisningsbyrå. Löneunderlagen skapas i Timekeeper och exporteras till redovisningskonsulten som sköter bokföring och utbetalning. Emil försöker automatisera så många moment som möjligt för att minimera det administrativa arbetet och upplever att Timekeeper bidrar till ett effektivt flöde.

– För oss är byggbussen en rullande verkstad och lager. Med Timekeeper är det otroligt smidigt att på plats lägga till produkter vi tar ur lagret, eller bussen, till ett projekt så det kommer med på fakturan till kunden. Och när det gäller faktureringen är det helt upp till mig att fakturera snabbt, tidigare fick jag vänta in underlag innan jag kunde skicka fakturan till kunden, konstaterar Emil.

Vill växa för att slippa tacka nej till intressanta jobb

Som det är nu tvingas Emil tacka nej till många intressanta jobb. Hans framtidsplaner handlar därför bland annat om att företaget ska växa, men inte mer än att han kan fortsätta snickra. Någon företagsledare vill inte Emil bli, utan målet är att få in, som han uttrycker det, ”duktiga kollegor” så att Hamreängets Bygg & Snickeri ska kunna ta på sig fler jobb.Vill du veta mer om detta?

Kontakta oss arrow_right_alt

Följ oss för tips och nyheter på sociala medier:

Timekeeper på Facebook Facebook Timekeeper på LinkedIn LinkedInFler inlägg...
23 sep 2022

Ny kvittomodul
22 feb 2021

Ny app i butikerna!